Skip to main content

QR-koder bliver stadig mere populære til en bred vifte af formål, fra at dele links og kontaktoplysninger til at muliggøre hurtige betalinger og produktinformationer. Hvis du skal trykke en QR-kode på en etiket, er det vigtigt at sikre, at den er stor nok til at kunne scannes nemt og pålideligt af alle typer enheder. Her er en simpel guide til, hvad du skal være opmærksom på for at sikre 100% læsbarhed.

Minimumsstørrelse for QR

Den absolutte minimumsstørrelse for en QR-kode afhænger af flere faktorer, herunder hvor meget data koden indeholder, samt hvilket trykmedie og afstanden, den vil blive scannet fra. Når det gælder tryk på etiketter, gælder følgende:

  • Minimummål for en QR-kode på etiketter: En etiket bør have en QR-kode, der ikke er mindre end 20 x 20 mm. Dette er en god tommelfingerregel for at sikre læsbarhed, selv når koden bliver scannet på mindre enheder som smartphones.Vær opmærksom på, at hvis din QR-kode indeholder meget data (flere karakterer), vil kompleksiteten øges, og dermed kan det være nødvendigt at øge størrelsen.

Sikring af 100% læsbarhed

For at sikre, at din QR-kode kan scannes pålideligt af alle enheder, er der flere faktorer, du skal tage i betragtning:

  1. Kontrast: Sørg for, at der er høj kontrast mellem QR-koden og baggrunden. Ideelt set bør koden være sort på en hvid baggrund. Undgå lav kontrast som lysegrå på hvidt, da dette kan gøre det svært for scannere at aflæse koden.
  2. Opløsning: Tryk altid QR-koder i høj opløsning. En lavopløst QR-kode kan se pixeleret ud, hvilket vil gøre den svær at scanne.
  3. Marginer: Husk at inkludere en “stille zone” omkring QR-koden. Denne zone skal være fri for tekst eller grafik og bør være mindst 4 gange bredden af de mindste moduler i koden. Dette hjælper scanneren med at fokusere på selve QR-koden.

Test din QR-kode

Når du har designet og trykt din QR-kode, er det vigtigt at teste, om den fungerer som forventet. Følg disse trin for at sikre, at din kode er læsbar:

  • Test på flere enheder: Prøv at scanne koden med så mange forskellige smartphones og tablets som muligt, da forskellige enheder har forskellige kameraer og scannere.
  • Test under forskellige lysforhold: Scann QR-koden både i godt lys og i svagere lysforhold for at sikre, at den er læsbar under alle forhold.
  • Test fra forskellige afstande: Prøv at scanne koden fra forskellige afstande for at sikre, at den kan aflæses både tæt på og på lidt afstand.

Opsummering

  • Minimumsstørrelse for en trykt QR-kode: 2×2 cm
  • Sørg for høj kontrast og høj opløsning
  • Husk at tilføje en stille zone omkring koden
  • Test QR-koden grundigt på forskellige enheder og under forskellige forhold

Ved at følge disse retningslinjer kan du være sikker på, at din QR-kode vil være nem at scanne og fungere perfekt i alle situationer.

Leave a Reply