Skip to main content

Når du skal levere en trykklar fil til os, er der flere ting, du skal være opmærksom på for at sikre, at tryksagen bliver præcis, som kunden ønsker. Vi vil her gennemgå de vigtigste punkter, så du nemt kan levere den perfekte fil til os.

Ved at følge disse retningslinjer kan vi sammen sikre, at tryksagen bliver præcis, som både kunden og grafikeren ønsker det. Hvis du har spørgsmål, eller der er noget, du er i tvivl om, er du altid velkommen til at kontakte os.

Farvestyring: CMYK + Hvid og Fogra39

Vi printer i CMYK-farver og anvender også hvid som en ekstra farve, når det er nødvendigt (f.eks. ved transparent eller metallic).

For at sikre farvepræcision arbejder vi efter Fogra39-standarden. Sørg derfor for, at dine filer er sat korrekt op i CMYK, så farverne gengives præcist i det endelige tryk.

Hvis ikke tryk-filen er lavet i CMYK og/eller Fogra39-standarden vil vi blot konvertere filen for at ramme dine farve bedst muligt.

Al tekst skal være ‘outlined’

For at undgå problemer med manglende eller forkert gengivne fonte, skal al tekst konverteres til outlines. Dette sikrer, at tekstens udseende forbliver som forventet, uanset hvilken software eller font der anvendes når vi overfører filen til print.

Tykkelse på streger: Minimum 0,2 pt

For at sikre, at rene linjer er tydelige i trykket, skal de have en minimumstykkelse på 0,2 pt. Tykkere streger kan naturligvis bruges, men alt under denne grænse kan blive utydeligt eller slet ikke blive trykt.

Skriftstørrelse: Minimum 0,8 mm høj

Når du arbejder med tekst, skal skrifthøjden være mindst 0,8 mm, når den måles ved et stort “X”. Dette sikrer, at teksten forbliver læsbar på det endelige tryk. Mindre tekst kan risikere at blive sløret eller utydelig. Ift. gældende lovkrav, er 0.8 mm også et absolut minimum for f.eks. varedeklarationer.

Skabeloner: Brug dem kun som vejledning

Når du bruger vores skabeloner, er det vigtigt, at du ikke placerer din grafik direkte på skabelonen. Brug skabelonen som en vejledning til dimensioner og placering, men opret et nyt dokument baseret på de angivne mål. Dette forhindrer utilsigtede problemer med grafikkens placering og dimensionering.

Godkendelse af korrektur

Inden vi går i gang med at printe, sender vi altid en korrektur til kunden eller forhandleren. Det er vigtigt, at du gør kunden opmærksom på dette, da vi ikke kan påbegynde tryk uden en godkendelse. Korrekturen sikrer, at der ikke er fejl i designet, og at alt ser ud som ønsket.

Leave a Reply